Zonvakantie in oktober

Ga je dit jaar buiten het seizoen op vakantie? Waar ga je dan naartoe in de maand oktober? Misschien twijfel je wel of de maand oktober wel een goede maand is om op vakantie te gaan. Gelukkig zijn er vele zonnige bestemmingen in en buiten Europa waar je naartoe kan gaan in deze maand. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de beste zonnige bestemmingen, vooral in de maand oktober. Spanje is een van die bestemmingen die binnen Euro zeer geschikt is.

Vakantie in Europa

Als je in oktober op vakantie gaat betekent dit niet automatisch dat het minder zonnig is. Er zijn gelukkig veel plaatsen waar het nog steeds zonnig is. Hier zijn een aantal grote voordelen aan verbonden. Als je in oktober op vakantie gaat betaal je een stuk minder dan in het hoogseizoen. Hoe later je in oktober op reis gaat, hoe minder je betaalt. De temperatuur daalt wel steeds meer in de maand oktober. Het is daarom raadzaam om begin oktober op vakantie te gaan.

Spanje

Zuid-Spanje

In de maand oktober is Zuid-Spanje een goede bestemming om te genieten van de zon. In het noorden van kan je ook genieten van aangename temperaturen maar hier schommelen de temperaturen geregeld. In het zuiden is het gegarandeerd warm tijdens de maand oktober. De temperaturen liggen hier dan ook tussen de 22 en 26 graden. Dat is nog eens genieten in de maand oktober.

Toerisme

Wil je het toerisme ontlopen maak dan gebruik van de rustigere en minder bebouwde stranden van de Costa de la Luz. Andere mooie kleinschalige plaatsen als Sevilla, Cordoba en Granada zijn ook de moeite waard. Vooral als je niet graag naar het strand gaat is het zeker de moeite waard om deze plaatsen te bezoeken. Wil je liever dicht bij Malaga verblijven, maak dan gebruik van de stranden van Nerja en Torrox.

Strand vakantie

Huur een auto

Lig je liever niet de hele dag op het strand? Huur dan een auto en bezoek de dorpjes rond Andalusië. De maand oktober is hiervoor de juiste periode. De temperatuur is dan aangenaam en het is een stuk rustiger in deze periode. Zo kan je op je gemak rondlopen en zie je het echte leven van de Spanjaarden.

Strandvakantie in oktober

Van de zon genieten kan dus ook nog in de maand oktober. Om gegarandeerd van de warmte te genieten is een vakantie naar Zuid-Spanje een goede keuze. De temperaturen in het noorden schommelen waardoor het zuiden meer geschikt is voor een zonvakantie. De verschillende Spaanse stranden zijn in deze maand nog steeds te bezoeken. Het is er een stuk rustiger in de maand oktober dan in het hoogseizoen. Daarom is deze periode een ontspannen moment waar je niet te maken krijgt met massa toerisme.