Wat maakt glamping zo leuk?

Vakantie is altijd leuk. Een roadtrip, een resort of een luxe hotel: populaire vakanties die goed in de smaak vallen bij mensen. Kamperen is een welbekende en oude vakantietype. Men kan stellen dat het in de natuur van de mens zit om terug te gaan naar het wild, ook al is het maar voor eventjes. Wereldwijd kamperen er jaarlijks tig mensen op de mooiste plekken. Het strand, het bos of in de bergen: allemaal perfecte kampeerbestemmingen. Blogs en sociale media staan vol van inspirerende kampeerverhalen. Inmiddels zijn tradities verworven in kampeertrips zoals het vertellen van spookverhalen in de diepte van de nacht of het roosteren van marshmallows over het kampvuur. Inmiddels is er een nieuw fenomeen ontstaan die ervoor zorgt dat men kan blijven genieten van dergelijke tradities en tegelijkertijd kan verblijven in een veilig en comfortabel onderkomen.

Voordelen glamping

Glamping is luxe en kamperen ineen. Verblijven met een Villatent te midden van een natuurgebied wordt steeds populairder. Waarom is glamping de ultieme vakantie? Allereerst geeft verblijven in het wild tevredenheid aan velen. Men komt er tot rust en kan genieten van de buitenlucht. Om echt tot rust te komen is het nodig dat alle type stress afgeweerd worden. Het voordeel van het verblijven in een luxe tent is dat men alleen zijn of haar eigen bagage dient mee te nemen. In de tent zijn de nodige spullen namelijk allemaal al aanwezig, waardoor het stressgehalte van vergeetachtigheid of haastigheid niet te pas komt in tegenstelling tot het regulier kamperen. Daarnaast hoeft men niets zelf op te bouwen waardoor alle tijd kan worden gestoken in het genieten en beschouwen van de natuur.

Glamping in het buitenland

Glamping accommodaties zijn het hele jaar beschikbaar. Bovendien zijn er genoeg aanbieders van luxe tenten op de mooiste plekken. Glamping Frankrijk is bijvoorbeeld mogelijk langs het strand, in een boomhut, in een wei en in de bergen. Glamping blijft een unieke ervaring dankzij de verschillende locaties die beschikbaar zijn en dankzij de verscheidene type interieuren. Zo ziet glamping in Engeland er heel anders uit dan glamping in Kroatië.