Waarom een wandelvakantie in Spanje perfect is

Wandelvakantie Spanje

Je wil niet alleen bakken

Voor die toeristen die niet alleen willen bakken in de zon is een wandelvakantie in Spanje een perfect idee. Voor veel mensen staat een vakantie in Spanje gelijk aan bakken op het strand en ’s avonds eten in een all inclusive hotel. Liefhebbers van Spanje kijken echter verder dan de kust; ze houden van het landschap met bergen en bossen maar ook met de kust en met eilanden. Ze houden van een vakantie waarbij ze actief het land verkennen. Zo’n vakantie is de manier om te genieten van al het natuurschoon wat het land te bieden heeft. Bovendien is er een behoorlijk aantal mogelijkheden.

Kies je uitvalsbasis
Ga je naar Spanje toe, dan kan je natuurlijk kiezen voor een hotel om in te verblijven. Er wordt dan voor je natje en je droogje gezorgd en overdag heb je een plek waar jij je kan terugtrekken. Een hotel is echter niet altijd de beste uitvalsbasis voor een wandelvakantie. Beter is het in een aantal gevallen om een verblijf in een appartement te kiezen, of om te kiezen voor een vakantiehuis dat wat verder van het toeristengedeelte van Spanje gelegen is. Je bent dan gelijk wanneer je de deur uitloopt in de natuur waar je wil gaan wandelen.

Een gastvrij onthaal
Kies je voor een vakantie in een Bed & Breakfast, dan is dat een perfecte gelegenheid om de locale bevolking te ontmoeten. Je leeft een vakantieperiode in hun midden en geniet van de gastvrijheid van de eigenaren van het Bed &Breakfast. De eigenaren zullen jou verwennen met de lokale lekkernijen en ze geven jou de beste tips voor zaken die je mee moet nemen wanneer je aan een wandeltocht begint.

Kies jouw lengte
Je kan kiezen voor een kort wandelpad wat je met de kinderen zou kunnen wandelen, maar je kan ook kiezen voor een lange afstandspad. Tijdens het wandelen zie je de ongerepte natuur van Spanje. Onder het wandelen zie je de prachtige witte dorpjes waar Spanje zo bekend om is. Je ziet kleine straatjes en ontdekt plekken die je met een grootschalige groepsreis nooit zou hebben ontdekt. Wandelen in Spanje is dan ook een avontuur bij uitstek waarbij eigenlijk voor iedereen een geschikte wandelroute is. Dit is de uitgelezen gelegenheid om prachtige natuurfoto’s te maken en om gezond en uitgerust weer terug te komen van een vakantie.