Vaccinaties: soms verplicht, soms aan te bevelen!

Heerlijk op vakantie! Lekker even thuis de boel de boel laten en even heerlijk weer de accu opladen. Heerlijk hè, dat vakantiegevoel. Wat betreft de bestemmingen ligt de wereld aan je voeten De meeste mensen kiezen toch wel enigszins standaard voor landen rond de Middellandse Zee. Er zijn echter mensen die wat verder kijken en bijvoorbeeld kiezen voor landen als Colombia en Mexico.  Belangrijk om je dan te verdiepen in vaccinaties Colombia en de inentingen Mexico niet te vergeten. 

Geen vaccin tegen malaria, er zijn wel malariapillen beschikbaar

Breng je een korter of langer bezoek aan een land buiten Europa, dan kun je te maken krijgen met verplichte inentingen en aan te bevelen reisvaccinaties. Vaak beschermen de vaccinaties je tegen bijvoorbeeld de gele koorts of DTP. Mensen verkeren vaak in de veronderstelling dat er ook een vaccin is tegen malaria, in het geval je een Afrikaans land gaat bezoeken. Een vaccin tegen malaria is is er echter nog steeds niet. Wel kun je malariapillen voorgeschreven krijgen. Net onverstandig om dit ook te doen. 

 

Afhankelijk van een groot aantal factoren

Je kunt reisvaccinaties halen bij soms de huisarts en speciale vaccinatiebureaus. Je kunt ook altijd prima terecht bij het GGD. Verstandig om voor het GGD te kiezen, temeer zij ook echt alles weten over reisvaccinaties en het nut en de noodzaak daarvan. Welke vaccinaties jij precies krijgt en welke verlicht zijn, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Je moet dan natuurlijk denken aan de bestemming van de vakantie, de reisduur, de omstandigheden in het te bezoeken land en jouw leeftijd. Ook medicijngebruik kan eventueel een rol spelen. Overigens worden reisvaccinaties vaak voor een deel of zelfs helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. 

Gevaren die op de loer liggen

In veel gevallen staan mensen bij een bezoek aan de wat exotischere oorden niet stil bij de gevaren die op de loer liggen. Boek je jouw vakantie bij een betere reisorganisator, dan zul je altijd gewezen worden op de noodzaak van reisvaccinaties. Laat je in elk geval goed voorlichten over eventuele gezondheidsrisico's die kunnen spelen bij het bezoek van bepaalde landen.

Wij wensen je alvast een prettige vakantie!

Heb jij de reisvaccinaties genomen, ga je dan echt verheugen op jouw uitdagende vakantie in Colombia en Mexico. Beide landen hebben je ontzettend veel moois te bieden. Het is een keer iets anders dan een bezoek aan Spanje, Frankrijk of italië. Prettige vakantie!