Tips voor op wintersport

Ga je binnenkort naar de sneeuw toe met je snowboard maar weet je niet zo goed wat je buiten het afdalen moet doen? Dan is dit artikel perfect voor jou! Je moet natuurlijk ook andere bezigheden hebben dan stunten met je snowboard met bijbehorende snowboard bindingen of afdalen van de piste. Lees snel verder voor andere bijzondere en leuke bezigheden

 

Een drankje in de après-ski

Misschien wel de allerbekendste bezigheid, voor sommige zelfs de reden dat ze op wintersport gaan, is de après-ski. Veel mensen gaan na de afdaling nog graag een drankje en een hapje doen in een barretje in het skigebied.

Wat kan je verwachten in de après-ski? De twee belangrijkste elementen van de après-ski zijn alcohol en feestmuziek. Er wordt hier veel witbier en shotjes gedronken. Veel van deze barretjes sluiten al op tijd omdat mensen in de middag al beginnen met drinken. Mocht je toch nog langer doorwillen feesten, dan zijn er vaak clubs tot laat open in de dorpjes nabij het skigebied. De dresscode is meestal gewoon je skikleding!

Wat maakt het een goede après-ski

Een paar alcoholische drankjes. Het eerste uur après-ski in Oostenrijk is vaak wat saaier en mensen moeten nog op gang komen, maar hoe langer de avond duurt, hoe interessanter het wordt. Ook de DJ helpt mee om de sfeer te verbeteren. Als de DJ zijn werk niet goed doet, vraag dan naar een verzoeknummer. De tweede factor die sommige wintersporters belangrijk achten, zijn de openingstijden van het nachtleven. Terwijl sommigen doorgaan met après-skiën tot ongeveer 20.00 uur, gaan anderen liever door tot middernacht. Dit is echter niet overal mogelijk of leuk. Check daarom vooraf de openingstijden van het uitgaansleven om niet voor een gesloten deur te staan.

Een nachtwandeling met fakkels

Misschien wel de meest romantische activiteit die je kunt doen op wintersport, de nachtwandeling terwijl iedereen een fakkel vasthoudt voor licht. Je loopt met een groep mensen in het donker, de weg wordt verlicht door romantische fakkels.