Reizen rondom Australië en Nieuw-Zeeland

Zou je weer eens willen reizen? En ben je nog op zoek naar een mooie bestemming? Misschien is de omgeving van Australië iets voor jou! Oceanië is de regio van de Stille Oceaan waar je honderden kleine eilanden vindt, evenals Nieuw-Zeeland en Australië. De meeste mensen die ervoor kiezen om naar Oceanië te gaan, bezoeken landen in de regio om wilde dieren te zien; Australië staat bekend om kangoeroes, koala’s en emoes, en de unieke kiwi komt voor in Nieuw-Zeeland. Rond de eilanden zijn prachtige koraalriffen te vinden en ook walvissen zijn niet ongewoon.

Ook qua stadsleven is er veel te beleven: vooral in Australië en Nieuw-Zeeland vind je bruisende steden waar goede restaurants en cafés de straat delen met moderne architectuur en street art. 

Het is wel altijd belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je naar een land reist; neem altijd de juiste zaken mee. Reisblog The Bite-Sized Backpacker vertelt alles over Oceanië in diens New Zealand Guide en de Australia Guide: van accommodatie en vervoer tot wild en wandelen.

Als je er even helemaal tussenuit wilt, ga dan naar een van de vele eilandnaties van Oceanië. Hoewel ze niet allemaal even toegankelijk zijn, is dit juist hun charme. Je kunt lekker helemaal verdwijnen en de stad, het vasteland en de toeristen achter je laten. Er zijn 118 eilanden in Frans-Polynesië. Gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika in het midden van de oceaan, zijn de eilanden een toevluchtsoord voor rustzoekers. 

De bekendste eilanden van Frans-Polynesië zijn Tahiti en Bora Bora. Alternatieve bestemmingen zijn Fakarava, Maupiti en Nuku. Elk eiland heeft zijn eigen unieke waarde propositie: je vindt er dichte bossen, prachtige koraalriffen waar reuzenmanta’s zwemmen, helderblauwe lagunes, oude tempels en meer.

Moeilijk kiezen? Combineer in een reis van twee of drie maanden de rode woestijnen van Australië en de hoge bergen van Nieuw-Zeeland met de stranden van het prachtige Fakarava.