Op deze manieren bespaar je op je maandelijkse lasten!

De afgelopen maanden zijn voor de meesten van ons erg zwaar geweest. De inflatie is de afgelopen jaren nog nooit zo hoog geweest en dat merken we. Ons loon is helaas niet evenveel meegestegen en dat zorgt ervoor dat velen van ons zuiniger moeten leven. Gelukkig zijn er diverse manieren mogelijk om geld te besparen. In dit artikel bespreken we een aantal eenvoudige manieren om geld te besparen.

 

Zet de kachel twee graden kouder en douche minder lang 

 

Een relatief eenvoudige manier om maandelijks geld te besparen, is door minder lang te douchen en de thermostaat een aantal graden kouder te zetten. Koop bijvoorbeeld een soort timer voor in de douche en spreek met de rest van het gezin af om maximaal vijf minuten te douchen. Daarnaast is het verstandig om pantoffels te kopen en zorgen voor een aantal warme dekentjes voor op de bank. Ook kun je kijken naar manieren om de woning bijvoorbeeld beter te isoleren. Naast dat je hier op jaarbasis veel geld mee kunt besparen, krijg je er op dit moment ook nog subsidie voor. 

 

Verkoop de tweede auto

 

Veel gezinnen hebben twee auto’s voor de deur staan. De ene wordt gebruikt om naar het werk te komen, terwijl de ander vrijwel alleen wordt gebruikt voor de boodschappen. Je bespaart maandelijks een hoop geld door de tweede auto te verkopen. Mocht je toch nog een tweede auto nodig hebben, dan kun je altijd nog kiezen voor een deelauto. Bij een deelauto betaal je alleen voor de ritjes die je maakt en dat maakt het erg voordelig. Tegenwoordig zie je dan ook dat erg veel mensen in grote steden hiervan gebruikmaken. Een auto huren Amsterdam of auto huren Rotterdam is sinds de komst van de deelauto explosief in populariteit gestegen.

 

Koop je boodschappen tactisch

 

De meeste mensen gaan naar de winkel en kopen wat ze die week of dag nodig hebben. Een manier om hier geld op te besparen, is door goed te kijken naar de acties. Zo hebben de grote supermarkten regelmatig leuke acties waar je veel geld mee kunt besparen. Let er hierbij wel op dat je geen producten koopt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Door op deze manier je boodschappen in te kopen, bespaar je al gauw meer dan 100 euro per maand. Bovendien kan het ook erg uitdagend zijn om op deze manier te werk te gaan.