Kun je goed kamperen in Turkije?

Turkije staat nog niet helemaal bekend als vakantieland om met een tent, caravan of vouwwagen heen te gaan. Toch is het echt een schitterend land om eens een camping te bezoeken! Turkije is een mooi groot land met verschillende landschappen. Zo is er voor iedere campingliefhebber een mooie plek te vinden in Turkije.

Het is te begrijpen dat met de auto naar Turkije rijden niet altijd even chill is. Het is namelijk best een eindje rijden. Gelukkig zijn vliegtickets Turkije makkelijk te vinden en ook helemaal niet duur. Er zijn met Ankara, Antalya, Istanboel (2 stuks), Izmir, Adana, Kayseri, Mugla (2 stuks) en Alanya gelukkig ook veel internationale vliegvelden in Turkije. Vanuit daar kun je een auto huren en zo naar een camping rijden.

Lekker aan het strand

In Turkije zijn de meeste campings te vinden aan de Zuidwestkust. In de buurt van Antalya (ongeveer een uurtje rijden) is het heerlijk vertoeven aan de Middellandse zee. Bij de campings zit vaak ook een zwembad, mocht je niet zo’n strandfanaat zijn. Nog verder naar het westen, in de buurt van Izmir, vind je ook een hele leuke camping. De natuur in deze omgeving is ook super mooi. Wil je liever richting de andere kant van het land en lig je liever aan de Zwarte Zee? Dan heb je vlak boven Istanboel en ongeveer 100 kilometer boven Ankara nog fraaie campings aan het strand.

Leukste gebieden om te kamperen in Turkije

Wil je echt een zonvakantie, dan moet je eigenlijk naar de Turkse Riviéra. Dit deel van Turkije doet helemaal niets onder voor bijvoorbeeld Zuid-Spanje of Griekenland. Sterker nog, het is hier misschien nog wel mooier! Daarnaast is het allemaal relatief goedkoop, wat voor Hollanders natuurlijk ook niet onbelangrijk is! Houd je meer van wandelen in de bergen, dan is de Mugla provincie een echte aanrader. Dit is een enorm groene omgeving, met veel baaitjes in de omgeving. Het mooie hier is dus dat het ook nog aan het strand ligt, dus kun je bergwandelingen mooi afwisselen met heerlijk bakken in het witte zand en een duikje in de blauwe zee.

Is kamperen in Turkije duur?

Het kost absoluut niet veel om in Turkije te kamperen. Soms ben je al voor acht euro per nacht een plekje op een leuke camping. Het maximale wat je per nacht kwijt bent is ongeveer 36 euro, en dan zit je ook wel echt luxe te kamperen.