Jouw goederen gemakkelijk transporteren met een kipper!

Wanneer je beschikt over een eigen klusbedrijf of zelf veel klust, zul je vaak te maken krijgen met het feit dat je spullen dient te vervoeren. Bij de ene klus gaat dit om machines of apparaten, terwijl het de andere keer om het vervoeren van zand of grind zal gaan. Wanneer je veel grondwerk verricht, is het wellicht interessant om te kijken naar een kipper. Je kunt namelijk gemakkelijk en relatief goedkoop een kipper aanschaffen, waarna je je geen zorgen meer hoeft te maken om het vervoeren van grond! Met een kipper vervoer je gemakkelijk zand, grind en nog veel meer. In dit blog zullen we je er meer over vertellen!

Wat is een kipper?

Een kipper is een gemoderniseerde, platte kar. De laadruimte bij een kipper heeft de mogelijkheid om omhoog te gaan, waarna de goederen gemakkelijk uitgeladen kunnen worden. Bij zand of grind kan dit zeer gemakkelijk uitgevoerd worden. De achterklep gaat open, waarna het zand of groen uit de kipper zal vallen wanneer deze omhoog gaat. 

Het lossen met een kipper gaat dus veel gemakkelijker dan vanaf een platte kar, omdat de goederen door de verticale toestand gemakkelijk uit de kipper zal schuiven.

Waar gebruik je een kipper voor?

Een kipper is voor vele doeleinden te gebruiken, waardoor ook vele sectoren er gebruik van maken. In de agrarische sector gebruiken telers een kipper om de oogst van het land naar de verwerkingsplaats te vervoeren. Hierbij kun je denken aan aardappels, bieten en graan, waarbij er niet heel voorzichtig omgegaan hoeft te worden met de oogst. Ook maakt de agrarische sector gebruik van een kipper bij verschillende grondwerken.

In de transportsector wordt er vaak gebruik gemaakt van een kipper bij een bulktransport. In deze gevallen gaat het vooral om plastickorrels, afvalstoffen en dergelijke. 

In de bouwsector maakt men gebruik van een kipper bij het vervoer van vaste producten, zoals hout en grond.

Welke kipper is geschikt voor jou?

Wanneer je zelf een kipper wilt aanschaffen voor bijvoorbeeld je klusbedrijf, is het verstandig om te kijken waar je de kipper nu het meeste voor gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een multifunctionele kipper wanneer het werk erg divers is, maar je wel verschillende grondstoffen wilt vervoeren. 

Bovendien zijn er bij de aankoop verschillen in de laadruimten en de kilometerslange. Kies voor een voordelige kipper die voldoet aan jouw eisen, zodat je de wagen voor een lange tijd kunt gebruiken bij de klussen! Succes met het oriënteren en veel succes met de klussen!