Inpaktips voor je weekendtas

logo-zwart-275x90Je kiest vaak voor een weekendtas omdat die een wat kleiner en makkelijker formaat heeft om mee te nemen op reis. Een grote reistas is veel groter dan nodig is en is ook nog eens lastiger te vervoeren. Toch blijkt bij het inpakken van de weekendtas dat je vaak meer mee wilt nemen dan je had gedacht. Dan wordt zo’n weekendtas toch wel klein! Hieronder een aantal handige tips om je weekendtas efficiënt in te pakken.

Bedenk allereerst goed wat je écht nodig hebt. Hoeveel dagen ga je weg en hoeveel kleding heb je daarvoor nodig? Neem 1 extra setje mee voor het geval er iets misgaat, maar meer is echt niet nodig.
Check ook van tevoren de weersverwachting. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je ook daar je kleding op afstemmen. Zo neem je niet onnodig kleding mee in je weekendtas waar je niks aan hebt. Stel van tevoren setjes kleding samen, zodat je precies weet wat je kunt combineren en je niet van alles wat meeneemt.

visconti_harvard_messenger_bag_oil_tan_-_1

Als je toch veel setjes kleding nodig lijkt te hebben, kun je dat beter anders oplossen. Als er op je bestemming een wasmachine aanwezig is, kun je bijvoorbeeld je kleding wassen. Als je meerdere setjes nodig hebt op 1 dag, zoals overdag casual en ’s avonds netjes, kun je je setjes hierop aanpassen. Kies voor een paar basic kledingstukken en neem een aantal kleine accessoires mee om je casual outfit om te toveren tot chique.leren_aktetas_montepulciano_cognac-1_5

Het voordeel van een tas is dat de stof soepel is en mee kan bewegen met je inhoud. Maak hier gebruik van! Let wel op dat je je tas niet te vol stopt, dan neemt de kans op scheuren toe. Als je een stevige tas wilt, is leer een goede keus. Een leren tas is soepel, maar toch stevig. Daarnaast gaan leren tassen heel lang mee, waardoor je ze bijna oneindig kunt gebruiken. Ook dat is een voordeel: op een gegeven moment weet je precies hoeveel je leren tas kan hebben en hoe je hem het best kunt inpakken.

Als je hebt bedacht wat er allemaal mee moet en het past ondanks je sterke, leren tas nog steeds niet, probeer dan eens om je kleding op te rollen in plaats van te vouwen. Dit neemt minder ruimte in en vermindert kreukels! Probeer daarnaast om lege ruimtes op te vullen met kleine kledingstukken en accessoires. Schoenen zijn bijvoorbeeld ideaal om sokken in te stoppen. Zo benut je de beschikbare ruimte optimaal. Past het dan nog steeds niet? Dan wordt het waarschijnlijk toch tijd om een andere tas aan te schaffen…