Huis kopen in Spanje

Spanje: het land van zon, zee, strand, cultuur en gezellige uitgaansgelegenheden. Het is een enorm populaire vakantiebestemming, omdat het hier gemiddeld 28 graden is en vrijwel altijd zonnig. Heeft dit land jouw hart ook al betoverd en wil je hierheen verhuizen? Of wil je hier een huis kopen en dit verhuren als vakantiehuis? Dan kun je er ook voor kiezen om hier een huis te kopen via bijvoorbeeld Hi Homes Spanje!

Hoe koop je een huis in Spanje?

Een huis in Spanje kopen kun je het beste doen via een aanbieder met ook een kantoor in Nederland, zoals Hi Homes Spanje. Zij spreken jouw taal en weten wat er allemaal komt kijken bij de aankoop als je dit als Nederlander doet. Eerst brengen zij jouw wensen in kaart en vervolgens stellen zij een aantal woningen voor. Deze woningen ga je samen met de aanbieder bezichtigen.

Indien een van de woningen geheel naar wens is, brengt de aanbieder een bod voor je uit. Nadat alle zaken zijn gecontroleerd door een advocaat, wordt het koopcontract opgemaakt en kunnen beide partijen dit tekenen om de aankoop definitief te maken.

Voor het kopen van een huis in Spanje heb je wel een Spaans belastingnummer (NIE-nummer) nodig. Dit kun je zelf aanvragen, maar de aanbieder kan dit vaak ook voor je doen.

Na de aankoop

Ook na de aankoop van de woning kan de aanbieder je blijven helpen met verschillende zaken. Denk hierbij aan het eventueel beheren en verhuren, het begeleiden van de verbouwing, het in- en uitpakken van meubels en het aansluiten van water, elektriciteit, internet, kabel en tv. Zo koop je met gemak een huis in Spanje zonder je ergens zorgen om te hoeven maken!