Een vakantie naar Kos is genieten van de Griekse zon

Kos is een van de populairste Griekse eilanden als het gaat om een vakantiebestemming. Dat is niet zo gek, aangezien een vakantie Kos alles heeft wat je jezelf kunt wensen. Je kunt genieten van de Griekse zon, er zijn genoeg toeristische attracties om jezelf en je reisgezelschap (groot of klein) mee te vermaken.

Wat je moet weten over Kos

Kos is een Grieks eiland dat bij de Dodecanese hoort en direct het op twee na grootste eiland van deze eilandengroep is. Alleen Rhodos en Karpathos, ook bekende en populaire vakantiebestemmingen, zijn groter. Kos ligt in de Egeïsche zee. In tegenstelling tot andere Griekse eilanden is Kos niet heel heuvelachtig, waardoor het bekendstaat als het fietseiland bij uitstek.

Het is ook een behoorlijk groen eiland, zelfs in de zomer, waar het dan vaak niet al te heet is. Het eiland meet 295 vierkante kilometer en heeft een indrukwekkende kustlijn van maar liefst 112 kilometer. De stranden op het eiland zijn ontzettend schoon, daar zetten de eilandbewoners zich ook terdege voor in.

Het is zo’n 45 kilometer lang, als je zou willen, zou je dus in een dag best het hele eiland van puntje tot puntje kunnen befietsen. Kos Stad is de hoofdstad van Kos, daar vind je ook het vliegveld. Kos Stad ligt in het noordoosten van Kos en heeft een prachtige baai .Die het bezoeken absoluut de moeite waard is. Een van de bekendste, historische eilandbewoners was toch wel Hippocrates. Deze Griekse arts en filosoof kennen we tegenwoordig van de Hippocratische eed die artsen afleggen: ze zweren dat ze een patiënt geen kwaad doen maar juist proberen goed te doen.

De mooiste hotels, appartementen en vakantiecomplexen op Kos

Een Kos vakantie staat vaak in het teken van zon, zee, strand en genieten. Heerlijk ontspannen op een van de prachtige standen en ‘s avonds genieten van een hapje en een drankje in een van de vele gezellige restaurantjes langs de boulevard. Yamas! Net zoals op alle Griekse eilanden (en andere vakantie-eilanden) vind je op Kos een keur aan hotels, appartementen en vakantiecomplexen. Een aantal complexen zijn speciaal ingericht op gezinnen met kinderen en het merendeel van de hotels biedt een goede ‘all inclusive’ service voor haar gasten. Maar wat zijn nu echt de tophotels op het Griekse eiland? Waar wil je je vakantie op Kos nu echt doorbrengen?

Een aanrader is het Aqua Blu Boutique Hotel in Kos Stad. Het hotel heeft een eigen wellnessgedeelte waar je na een dagje strand heerlijk tot rust kunt komen met een fijne massage en huidbehandeling.

In het plaatsje Psalidi vind je het Kos Imperial Thalasso Hotel. Dit is een hotel dat is gebouwd in de prachtige Griekse stijl en heeft een schitterende tuin. Je kunt er goed terecht als je met je gezin op vakantie gaat. Het hotel beschikt over een geweldige keuken. Het hotel heeft meerdere, prachtige zwembaden, maar helaas is het strand waaraan het hotel ligt, niet heel geweldig. Er zijn wel mooiere stranden op Kos te vinden.

Het Michelangelo Resort heeft een van de meest indrukwekkende uitzichten die je in een hotel op Kos kan vinden. Wil je tijdens je vakantie op Kos dan ook volop genieten van de zee, ook als je op je hotelkamer bent, dan is dit all inclusive hotel een echte aanrader. Ook het eten is er zeer goed, zeker voor de variant ‘all inclusive’.