De tank voor vuil water

vuilwatertank

Wanneer je regelmatig met de camper of caravan op vakantie gaat krijg je te maken met een vuilwatertank, al het afvalwater komt hierin terecht. Het is verplicht om deze te legen bij een speciaal punt, dit heet een afstortput of een stortplaats. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed weet waar de uitloop van de tank zit, de camper moet je zodanig neerzetten dat de uitloop zich precies boven de stortplaats bevindt. Laat tijdens het lozen van het water de tank rustig leeglopen zonder te veel te spetteren. 

Bij een camper wordt de vuilwatertank als een soort rioolput gebruikt, het gebruikte water wordt hierin verzameld. In de meeste gevallen is de tank iets minder groot dan een schoonwatertank, schoon water wordt namelijk ook voor consumptie gebruikt. Het is goed om de tank schoon te houden, bij erg warm weer kan er namelijk nog wel eens een rioollucht uit de tank ontstaan. In alle vuilwaterafvoer leidingen zitten stankafsluiters, bij een boot of camper is hier meestal geen plaats voor. 

vuilwatertank

Schoonmaken van je watertank

Ondanks dat het een vuilwatertank is moet je de tank wel regelmatig schoonmaken, tegenwoordig heb je ook speciale tabletten die het reinigen wel heel eenvoudig maken. Let erop dat je geen chemische producten gebruikt voor de reiniging, sommige rubberen producten die gebruikt zijn bij de tank kunnen daar niet tegen. Een mix van biotex en water, dit tijdens het vervoer laten zitten en je tank is weer stralend schoon als je op de plaats van bestemming bent.