De leukste stedentrips in Nederland

Nederland is een land dat enorm veel te bieden heeft. Steeds minder mensen stappen voor uren het vliegtuig in om het mooiste plekje op te zoeken. Dat mooiste plekje is namelijk ook een stuk dichterbij huis. De voordelen? Je kunt dezelfde taal blijven spreken, je bent bekend met alle gewoontes en gebruiken en het meeste is allemaal naast de deur. Het is mogelijk om natuurlijk een vakantiepark te bezoeken, maar ook stedentrips in Nederland worden steeds populairder. Uiteraard zijn er een aantal steden in Nederland die je gezien moet hebben, maar er zijn ook nog een aantal onontdekte pareltjes in eigen land. Stedentrips zijn vooral leuk zonder kinderen, maar er zijn ook een aantal steden waar je naar hartelust activiteiten kunt ondernemen of culturele plekken kunt bezoeken. 

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland kan niet ontbreken in de lijst met de leukste stedentrips. In Amsterdam valt er enorm veel te zien en te beleven, maar je moet dan wel rekening houden met veel drukte. Ook in het buitenland is Amsterdam namelijk razend populair dus je zult enorme internationale mensen massa's tegenkomen. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld de grachtengordel bezoeken, in één van de vele escaperooms duiken of je kunt naar de prachtige authentieke architectuur kijken. Aan te raden is om met één van de vele canal cruises mee te gaan. In twee uur tijd kom je langs verschillende bezienswaardigheden van de stad.

Rotterdam

Ook Rotterdam is razend populair in Nederland. Er valt dan ook genoeg te beleven, een bezoek aan de markthallen kan niet ontbreken en voor de Rotterdamse voetbalfanaten is een bezoek aan de Kuip ook een mooi idee. Voor de adrenaline junkies kan de Euromast bezocht worden, het is zelfs mogelijk om hier vanaf te abseilen. Om dan weer even tot rust te komen, is Rotterdam vele internationale en nationale eettentjes rijk. Hier kun je heerlijk eten en kennis maken met maaltijden uit verschillende culturen. 

Breda

Een onontdekt pareltje in Nederland is de stad Breda. Breda wordt steeds populairder en dat komt door zijn knusse binnenstad gevuld met enorm veel gezellige kroegjes en restaurants. Ook kan een bezoek aan de Grote Kerk in Breda niet ontbreken en ook voor de shop liefhebbers is er genoeg te beleven in de binnenstad. 

Welke stad je ook kiest het leukste is om een hotel midden in de stad te boeken. Bekijk verschillende hotelaanbiedingen en vaak krijg je bij een overnachting ook nog eens een diner of een lunch cadeau. Welke stad kies jij?