Alles over vakantie visa

Een vakantie, we zijn er na het afgelopen jaar allemaal meer dan ooit aan toe. Buiten de grenzen van je eigen huis, je eigen land, misschien zelfs wel je eigen continent. TIjdens de coronacrisis leek de wereld elke dag kleiner te worden. Steeds minder was mogelijk buiten de deur, totdat we elke dag in onszelfde eigen kleine huisje zaten, en het langzaam begon te lijken alsof er buiten dat huis ook niets meer was in de wereld. Wat verlangden we toen terug naar de tijden dat alles mogelijk was: op reis, de wereld ontdekken, nieuwe culturen  ontdekken en nieuwe talen leren, nieuwe keukens proeven, nieuwe mensen leren kennen die we wereld zo anders beleven dan jij. Het is niet alleen een avontuur, het is een stukje besef over hoe klein we eigenlijk wel niet zijn wat je ook na je reis voor altijd met je meedraagt. Het besef dat er zoveel anderen zijn die zo anders leven, voor wie de mooiste landschappen gewoon het dagelijkse uitzicht zijn, voor wie alles anders werkt wat wij ons nooit voor zouden kunnen stellen. 

En na dat jaar van gemis is het dan eindelijk zover. Langzaam maar zeker krijgt het grootste deel van Nederland zijn vaccinatie waardoor reizen weer makkelijker wordt, en we weer in beginnen te zien dat die wereld nooit weg is geweest, en nog steeds aan onze voeten ligt. 

Heb je een visum nodig?

Het liefst maak je nu het weer kan natuurlijk meteen een grote reis. Met een camper door Amerika, backpacken in Australië, of een lange trip naar China waar je een hele nieuwe manier van leven ontdekt. Met name voor zulke grote reizen en zulke grote landen is het belangrijk dat je goed kijkt of je een visum nodig hebt, en zo ja, wat voor een. Wat is een visum nu eigenlijk precies? Een visum is een officële toestemming om ieen bepaald land binnen te reizen en daar te mogen verblijven. Het land zelf geeft dit visum uit, zodat zij zelf overzicht houden in wie het land binnenkomt. Het klinkt misschien allemaal als onnodig ingewikkelde administratie, maar het is erg belangrijk voor landen om hier controle over te houden, dus helaas is het toch nodig om jouw reis te realiseren.  Een visum aanvragen is gelukkig niet moeilijk. Je kunt online de benodigde gegevens invullen, stuurt enkele documenten op en vervoglens krijg je als alles in orde is het visum toegestuurd of kun je deze ophalen. Een visum aanvragen China kan al vanaf 249,95 euro, het is dus een klein extra stukje adminstratie wat je reis een stuk gemakkelijker zal maken, en essentieel voor het land waar je naartoe reist!